Friday, August 19, 2022
Home India Rajya Sabha Chairman On Summons Issued To MPs When House Is Ter...

Rajya Sabha Chairman On Summons Issued To MPs When House Is Ter Session

M Venkaiah Naidu verwees ter dit zwachteling zoals zijn eerdere opmerkingen plusteken uitspraken van ie Hooggerechtshof. (ie file)

Verfrissend-Delhi:

Rajya Sabha-voorzitter M Venkaiah Naidu heeft vrijdag verduidelijkt dat parlementsleden geen immuniteit hebben tegen arrestatie ter strafzaken wanneer ie Stulp ter zitting is plusteken noch kunnen vluchten aan dagvaardingen van wetshandhavingsinstanties.

Den treatment van Rajya Sabha worden op vrijdag zowat ene half uur verdaagd totdat 11.30 uur, waarna leden van ie Congres ene rel veroorzaakten onderbrak den regering te beschuldigen van misbruik van onderzoeksbureaus.

Waarna den Eerste Ruimte voordat den ochtendsessie bijeenkwam, ging voorzitter M. Venkaiah Naidu onderbrak met den geplande taak wegens den genoemde papieren op te stellen, maar den Ruimte moest hierbinnen enkele minuten wordt geschorst.

Meer dan 10 leden van ie Congres kwamen zoals den Well of the House wegens te sputteren tegen ie vermeende misbruik van schakelbord onderzoeksbureaus. Leden van ie congres zeiden dat den voorman van den tegenpartij ter Rajya Sabha Mallikarjun Kharge is “beledigd” waarna hij donderdag tijdens den werkuren van ie parlement worden ontboden onderbrak ie directoraat Handhaving.

Waarna den Eerste Ruimte na den suspensie wegens 11.30 uur worden hervat, zei den heerser Venkaiah Naidu dat er ene misverstand wasgoed onder den leden dat zij geprivilegeerd waren onderbrak performen van agentschappen tijdens den parlementszitting.

Hij zei dat den parlementsleden vaststellen privileges hebben op onderbouwing van wetsartikel 105 van den Grondwet, zodat zij hun taken ongemoeid kunnen uitoefenen.

Naidu zei dat ie ene voorrecht is dat ene parlementslid noch schenkkan wordt gearresteerd ter ene civiele zaak lopend 40 dagen voordat ie start van den zitting of vergadering van den provisie plusteken 40 dagen daarna. Tribunaal.

M Venkaiah Naidu verduidelijkte: “Ter strafzaken staan ​​parlementsleden echter noch op ene ander niveau dan ene gewone onderdaan. Dit betekent dat parlementsleden noch vrijgesteld zijn van arrestatie ter ene strafzaak tijdens den zitting of anderszins. Noch ginds .”

Hij verwijst daarbij zoals zijn eerdere opmerkingen plusteken uitspraken van den Hoge Raad.

M Venkaiah Naidu herhaalde dat elk piemel van ie Stulp zichzelf dient te onthouden van ie verschijnen voordat ene onderzoeksbureau dat uitgangspunten van plicht van ie Stulp aanhaalt.

“Dit geldt voordat iedereen… want jouw kunt schattig performen indien ie Stulp ene nadere datum zoekt, maar jouw ontkomt noch aan dagvaardingen of aanmaningen van handhavingsinstanties of wetshandhavingsinstanties. Aan iedereen hierover moeten voetlicht wordt uitgegeven”, zegt den Rajya zei den voorzitter van Sabha.

(Met uitzondering van den waardigheidstitel, is dit vertelsel noch herschrijven onderbrak NDTV-personeel plusteken is ie gepubliceerd vanuit ene gesyndiceerde feed.)

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments