Friday, August 19, 2022
Home Health Does Organic Production Enhance Milks Nutritional Quality? Expert Weighs Te

Does Organic Production Enhance Milks Nutritional Quality? Expert Weighs Te

Doorheen den jaren heen zijn gezondheid, fitness plus biologisch synoniem word met den wereld van voeding plus voeding. Den pandemie heeft zeker ie bewustzijn vergroot overheen ie bij van ie maken van eentje gezonde levenswijze plus voedingskeuzes. Volgens den recent gerapporteerde gegevens is den vraag zoals biologische handel, diegene ter den loop der jaren gestaag is toegenomen, ter den nasleep van den pandemie sterk afgenomen. Omdat biologisch voedsel ter ie hele land steeds populairder wordt, zien wij noch enkel eentje stijgende vraag, maar zowel den opkomst van biologische zuivelproducten, diegene eentje vitaal stukje van onze dagelijkse voeding plus voedingsinname uitmaken.

Indiase consumenten wordt zichzelf steeds meer bewust van den gezondheidsrisico’s diegene gepaard gaan met ie verbruiken van gewone melk, watten heeft geleid totdat eentje versterking van den populariteit van biologische zuivelproductie. Te 2021 wasgoed den Indiase biologische melkmarkt $6.082 miljoen waard. Volgens IMARC Group zou den markt zoals verwachting ter 2027 29.361 miljoen dollar penetreren, met eentje CAGR van 29,1% van 2022 totdat 2027.

verschil ter vervaardiging

Biologische melk wordt vervaardigd om koeien diegene onder natuurlijke omstandigheden wordt opgefokt plus diegene:

  • hun natuurlijke rijrichting mogen uiten, zijn zij noch gebonden plus gebonden
  • Beschikking van schoon water, voer plus voer 24×7
  • Hun vermageringskuur wordt aarden aan den gezondheidsbehoeften

voedingswaarde

Biologische melk is gezonder dan conventionele melk, omdat ie wordt vervaardigd om koeien diegene biologisch voer krijgen plus eentje stressvrije omstreken hebben. Biologische melk heeft eentje hoge samenvoeging van omega-3 vetzuren plus ziektebestrijdende antioxidanten. Doorheen den lagere verhouding omega-6 plus omega-3 vetzuren is biologische melk gezonder dan gewone melk. Er is substantieel bewijs dat omega-6-vetzuren zwachteling liefhebben met hartaandoeningen, evenals kanker, ontstekingen plus auto-immuunziekten wanneer zij te veel wordt geconsumeerd.

(Lees zowel: Den biologische voedingsindustrie: 4 uitgangspunten waarom ie den komende jaren eentje hoge vlucht neemt)

Er zijn enkele verschillen tussen biologische melk plus gewone melk.

Tijdens den reguliere melkproductie wordt koeien behandeld met hormonen diegene significante pandbrieven hebben op kindje’s, watten resulteert ter eentje vroege puberteit plus gezondheidsrisico’s op den lange termijn. Te vergelijking met niet-biologische melk inhouden biologische melk grotere porties voedzame mineralen, waaronder ijzer, vitamine E, selenium plus caroteno├»den. Dit voedingsstoffen promoten te den bestrijding van oxidatieve schade ter onze cellen, zoals vrije radicalen, diegene ter sommige gevallen kunnen leiden totdat coronaire hartziekte plus kanker. Biologische melk inhouden veel geconjugeerd linolzuur (CLA), eentje vetzuur dat helpt te den ontwikkeling van eentje gezondheidsbevorderend immuunsysteem plus tegelijkertijd ie risico op obesitas, osteoporose, kanker plus andere ziekten vermindert.

Daarbij zijn antibiotica te den vervaardiging van biologische zuivel wederrechtelijk, plus terecht. Antibioticagebruik te dieren vermag leiden totdat den ontwikkeling van antibioticaresistentie te mensen tegen ziekten, diegene op mensen kunnen wordt overgedragen. Er wordt medegedeeld dat antibioticaresistentie eentje van den uiterst urgente gezondheidsproblemen van onze tijdstip is, met duizenden mollen vanaf schooljaar totdat gevolg. Research toont zowel aan dat biologische landbouwsystemen meehelpen aan den duurzame vervaardiging van gezondheidsbevorderend voedsel.

(Lees zowel: 6 restaurants ter Mumbai diegene fantastische biologische gerechten serveren)

gezondheidsvoordelen van biologisch voedsel

Biologische voeding wordt steeds populairder.

Biologische melk plus andere zuivelproducten wordt steeds populairder mits gevolg van dit voordelen voordat den gezondheid plus duurzame vervaardiging. Hoewel er weinig studies zijn geweest waarin biologische plus conventionele melk zijn vergelijken, zijn er verdere studies nodig wegens den gezondheidseffecten op lange termijn te defini. Wegens ie algemene voedingsprofiel zijn biologische voedingsmiddelen vaak voedzamer dan hun conventionele tegenhangers. Daarbij hebben den economische groei van ie land plus ie stijgende beschikbare inkomen van den consument den adoptie van biologische alternatieven versneld. Met den verbruik van biologische melk krijgen consumenten den ware essentie plus voeding van melk, precies zoals den natuur eeuwig heeft gewild.

Overheen den dichter: Mr. Shashi Kumar is den oprichter plus CEO van Akshaykalp Organic.

Disclaimer: Den meningen ter dit wetsartikel zijn den persoonlijke meningen van den dichter. NDTV is noch verantwoordelijk voordat den stiptheid, volledigheid, geschiktheid of validiteit van enige inlichting ter dit wetsartikel. Alle inlichting wordt verstrekt op voet van status quo. Den inlichting, feiten of meningen ter ie wetsartikel geven noch den visie van NDTV weer plus NDTV aanvaardt hiervoor geen verantwoordelijkheid of verantwoordelijkheid.

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments