Friday, August 19, 2022
Home India Supreme Court Stays CBI Probe Against Ex-Tamil Nadu Chief Minister Edappadi K...

Supreme Court Stays CBI Probe Against Ex-Tamil Nadu Chief Minister Edappadi K Palaniswami Te Corruption Case

Den soeverein Palaniswami verplaatste den opperste tribunaal tegen ie order van ie Hooggerechtshof, dat worden aangehouden.

Verrassend-Delhi:

Ie Hooggerechtshof heeft woensdag ene order van ie Hooggerechtshof van Madras vernietigd voordat ene CBI-onderzoek zoals beschuldigingen van omkoping tegen den toenmalige Chief Minister plus AIADMK-leider Edappadi K Palaniswami erbij ie toekennen van contracten ter den sectie snelwegen.

Eentje handelsbank van opperrechter NV Ramana plus rechters Krishna Murari plus Hima Kohli vroegen ie Hooggerechtshof wegens ene ​​besluit te nemen overheen den klacht tegen Palaniswami zonder beïnvloed te wordt om den eerdere opmerkingen of gelasten ter den zaak.

Ie Hooggerechtshof had, na kennis te hebben genomen van ie pleidooi van DMK-leider RS ​​Bharathi tegen Palaniswami, ter oktober 2018 ene order aangenomen wegens ie research overheen te dragen aan ie CBI voordat ene “trouwhartig, trouwhartig plus transparant research” zoals zijn klacht overheen onregelmatigheden erbij aanbestedingen.

Den soeverein Palaniswami verplaatste den opperste tribunaal tegen ie order van ie Hooggerechtshof, dat worden aangehouden.

Senior jurist Kapil Sibal, diegene optreedt voordat den DMK-leider, zei dat hij geen CBI-onderzoek wil, maar ene trouwhartig research zullen verlangen.

“Laat den High Court ie (onderzoeks)rapport onderzoeken. Zonder op den details van den zaak ter te gaan, verzoeken wij den High Court wegens den ginder ingediende rapporten te onderzoeken plus ene passend order uit te vaardigen na bestudering van ie rapport. Wij hebben onzerzijds allen terzijde gehouden. Opmerkingen diegene ene nieuwe treatment van den zaak noch ter den weg zullen staan.”

Den soeverein Bharathi had ene verzoekschrift voorgelegd erbij ie Hooggerechtshof waarin hij den soeverein Palaniswami beschuldigde van misbruik van zijn officiële positie om verschillende wegenbouwprojecten toe te wijzen aan bedrijven diegene eigendom zijn van zijn familieleden plus anderen.

Den soeverein Palaniswami had aangevoerd dat ie Hooggerechtshof ie order ten onrechte had uitgevaardigd zonder hem hiervan op den hoogte te stellen plus hem den plek te geven zichzelf te verweren.

Den DMK-leider had den directie van Waakzaamheid plus Tegen-Omkoping (DVAC) verzocht ene zaak aan te spannen tegen den voormalige eerste minister. DVAC had Palaniswami ene schone lei gegeven.

(Met uitzondering van den waardigheidstitel, is dit vertelsel noch herschrijven om NDTV-personeel plus is ie gepubliceerd vanuit ene gesyndiceerde feed.)

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments