Friday, August 19, 2022
Home Business Indian State Bets Big On Oil Palm To Cut $19 Billion Vegetable...

Indian State Bets Big On Oil Palm To Cut $19 Billion Vegetable Oil Imports

Indiase staat zet vitaal te op palmolie wegens $ 19 miljard aan invoer van Wegoil te verminderen

Pularao Daravathu plus duizenden collega-boeren uit Telangana te ie zuiden van India zijn druk bezig met ie planten van oliepalmen, omdat hun thuisstaat in viertal klas meer dan decennia aan oppervlakte te ie hele land wil toevoegen aan den controversiële oogst.

Telangana mikt den komende viertal klas op 2 miljoen hectare reserve palmolieteelt plus doet er alles aan wegens dit doelwit te doordringen – van ie opbouwen van omvangrijke dammen plus irrigatiekanalen totdat ie invoeren van miljoenen voortspruiten totdat.

Royale overheidssubsidies plus ene ontiegelijk winstpotentieel te vergelijking met andere gewassen moedigen burpen zoals Daravathu zowel aan wegens overheen te stappen op palmolie.

Daravathu zei: “Oliepalm levert meer dan 200.000 INR (2.536) vanaf hectare op aan burpen diegene den oogst ene twee klas geleden hadden gezaaid. Ter rijst heb ik moeite wegens Rs 40.000 te verdienen, zelfs nadat ik er veel moeite voordat heb gedaan. Ik’ ik doen ie.” Palmolie planten op zijn 5 hectare omvangrijke hoeve te Sathupalli, ruwweg 300 km (186 mijl) ten oosten van den hoofdstad Hyderabad.

Den recente top te den palmolieprijzen heeft den prijs van trossen versgebakken fruit diegene burpen aan oliemolens verkopen meer dan verdubbeld.

Ingevolge den jaren heen hebben prijsschommelingen, waterschaarste plus ene tijdsperiode van nagenoeg viertal klas den palmolieteelt te India beperkt totdat minder dan ene miljoen hectare, voornamelijk te den kuststreek Andhra Pradesh, den staat diegene te 2014 den status kreeg. Telangana.

Maar Telangana, dat ene landinwaarts gesitueerd regio op ie Deccan-plateau beslaat, wil nu graag ie belangrijkste palmolieknooppunt van India wordt, met ene velddoelstelling dat den staat den vijfde grootste oliepalmproducent ter wereld zullen maken. verwaarloosbare grondslag.

Den strijd zullen India’s enorme invoer van plantaardige zonnebrandolie kunnen verminderen, watten ie land ene recordbedrag van 18,9 miljard dollar ene klas geleden kostte plus ie nationale handelstekort vergroot.

India voorziet te tweederde van zijn vraag zoals plantaardige zonnebrandolie onderbrak jaarlijkse ruwweg 14 miljoen ton te invoeren, waarvan ruwweg 8,5 miljoen ton palmolie.

Den federale overheid wil den produktie van palmolie vergroten wegens den dure importen op te vangen, diegene den inflatie dit klas zoals ene meerjarig record duwden nadat topleverancier Indonesië den uitvoer plotsklaps had stopgezet.

“Ter den komende viertal klas zullen den meeste palmplantages wordt geplant plus na 7-8 klas zullen Telangana 4 miljoen ton palmolie kunnen produceren”, vertelde L Venkatarama Reddy, directeur van den tuinbouw te den deelstaatregering, aan Reuters.

India produceert nu minder dan 300.000 ton palmolie plus is onzelfstandig van invoer uit Indonesië, Maleisië plus Thailand wegens aan zijn behoeften te volstaan.

Chava Venkateswara Rao van Godrej Agrovet Ltd, den grootste palmolieproducent van ie land, zei: “Zelfs mits Telangana te staat is wegens palmolie te verbouwen op slechts één miljoen hectare plus twee miljoen ton palmolie te produceren, zullen ie ene omvangrijke prestatie zijn.”

Totdat vorig klas voegde ie land elk klas ruwweg 35.000 hectare palmolie toe.

vooraf water geven

Dankzij rivieren mits Godavari, Krishna plus Bhima hebben sommige gebieden van Telangana toereikend water voordat dorstige oliepalmen. Maar veel gebieden hadden onvoldoende water wegens te volstaan aan den behoefte aan palmolie van 265 liter vanaf boom vanaf dag.

Wegens dat te verhelpen, heeft den staat enorme liftirrigatieprojecten gebouwd plus ene kanaalnetwerk waardoor burpen nu te ene vitaal sector van den staat oliepalmen kunnen planten.

Oprisping Bolampally Venkateswara Rao zei: “Vroeger hadden wij tijdens ie zomerseizoen te maken met watertekorten. Nu, met ie Kaleshwaram-liftirrigatieproject, hebben wij toereikend water voordat palmolie.”

Ie irrigatieproject van Kaleshwaram, dat nagenoeg voltooid is, kostte den staat Rs 1,15 biljoen ($ 14,44 miljard).

“Den subsidies van den hoofdbureau plus deelstaatoverheid overwelven nagenoeg den volledige kosten van ie druppelirrigatiesysteem”, zei Reddy.

Den verschuiving van padie plus andere gewassen zoals palmolie zullen den staat kunnen promoten wegens den jaarlijkse padie-aankopen met ruwweg 2,5 miljoen ton te verminderen plus den elektriciteitsrekening met Rs 15 miljard te verlagen voordat liftirrigatieprojecten. dit. Padie, zei Reddy.

Ravi Mathur, rector van ie Indian Institute of Oil Palm Research (IIOPR), ie onderbrak den overheid gesteunde orgaan dat den oliepalmcampagne leidt, zei dat ie liftirrigatieproject gebieden heeft verkleind diegene voorheen ongeschikt waren voordat ie planten mits gevolg van waterschaarste. mogelijk geproduceerd.

tekort aan plantmateriaal

Hoewel duizenden burpen klaargemaakt zijn overheen te stappen op palmolie, is den beschikking van zaailingen beperkt, plus ie kweken ervan is ene langdurig veranderingsproces dat ruwweg ene klas toestaan.

Bedrijven diegene actief zijn te Telangana importeerden vorig klas 12,5 miljoen voortspruiten plus plantten dit klas zaailingen voordat ruwweg 200.000 hectare, zei ene staatssecretaris van ie staatsbedrijf TS Oilfed, den grootste invoerder van voortspruiten van ie land.

Den staat streeft ernaar dit klas 15 miljoen voortspruiten te invoeren – voornamelijk uit Indonesië, Maleisië, Thailand plus Costa Rica – plus volgend klas ie doelwit van 50 miljoen voortspruiten te halen, zei hij.

Maar slechts ene handvol bedrijven levert gekiemde kiemgroenten.

Saugata Niyogi, ene topman ter Godrej Agrovet, zei: “Na den stijging van den palmolieprijzen is den vraag schielijk gestegen. Bedrijven kunnen dit klas noch zoveel leveren mits wij nodig hebben.” “Den aanvoerpositie wordt volgend klas comfortabeler.”

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments