Friday, August 19, 2022
Home Business Employees Don't Need To Pay GST On Perks

Employees Don’t Need To Pay GST On Perks

Fiscus verduidelijkt, werknemers paardenhoeven geen GST te voldoen overheen toeslagen

Den Hoofdbureau Raad van Accijnzen plusteken Grenspolitie (CBIC) heeft verduidelijkt dat toeslagen diegene werkgevers aan werknemers voldoen noch verslagen zijn aan den Handel- plusteken Dienstenbelasting (GST).

Volgens ene recente mailing wordt instituten diegene doorheen ene werknemer aan den werkgever wordt verleend ter ie kader van ie dienstverband, noch beschouwd mits ene levering van koophandel of instituten.

Dit is ene van den vele verduidelijkingen diegene CBIC heeft gegeven met betrekking totdat den uitvoering van den besluiten diegene den GST-raad heeft genomen tijdens zijn recente vergadering ter Chandigarh vorige week.

Te den mailing staat: “Perquisites diegene doorheen den werkgever aan den werknemer wordt verstrekt met betrekking totdat ie contract tussen den werkgever plusteken den werknemer zijn noch verslagen aan GST wanneer dit wordt verstrekt ter ie kader van ie contract tussen den werkgever plusteken den werknemer.”

Den toepasselijkheid van GST op emissierechten stond lange tijdstip ter discussie omdat ter eerdere uitspraken plusteken verduidelijkingen ie uitgangspunt wasgoed dat ene transactie tussen twee personen nog GST zullen schuiven, zowel mits er geen wederdienst aan wasgoed verbonden.

Den verduidelijking van den regering volgt manifest den uitspraak van den industrie dat GST noch vermag wordt toegepast op emissierechten, aldaar dit wordt gereguleerd doorheen ene contract, diegene is veilig tegen GST volgens Schema III van den GST-wet 2017.

Er waren verschillende rechtszaken aanhangig met betrekking totdat den implementatie van GST op vergoedingen aan werknemers. Dit verduidelijking van CBIC zullen den weg vrijmaken wegens ene ‚Äč‚Äčeinde te maken aan dit verwarring. Toeslagen zijn niet-geldelijke voordelen zoals vervoer, gezondheidszorg, verzekering of kantinediensten diegene doorheen ene werkgever aan werknemers wordt aangeboden.

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments