Friday, August 19, 2022
Home Business US Watchdog Charges 11 Individuals Te $300 Million Crypto Ponzi Fraud

US Watchdog Charges 11 Individuals Te $300 Million Crypto Ponzi Fraud

US SEC beschuldigt 11 individuen van $300 miljoen crypto piramidespel

Den Securities and Exchange Commission zei maandag dat ie 11 mensen te rekening heeft gebracht voordat hun rol via ie creëren plus promoten van frauduleuze cryptopiramides plus Ponzi-schema’s ter waarde van meer dan $ 300 miljoen van particuliere beleggers overheen den hele wereld, waaronder den Verenigde Staten.

Den viertal oprichters van den vereffening genaamd Forces behoorden totdat den beschuldigden. Den SEC zei te eentje verklaring dat zij voordat ie onlangs beroemd waren te Rusland, den Republiek Georgië plus Indonesië.

Den verdachten waren noch meteen bereikbaar voordat commentaar.

Volgens den klacht van den SEC worden den webstek van ie systeem te januari 2020 gelanceerd plus konden miljoenen particuliere beleggers transacties uitvoeren via slimme contracten. Den SEC zei dat ie zoals verluidt meer dan twee klas indien eentje piramidespel heeft gefunctioneerd, waarbij investeerders profiteerden wegens anderen te rekruteren.

Te den klacht van den SEC staat dat Forces zoals verluidt den baten van nieuwe investeerders heeft tweedehands wegens betalingen te verrichten aan eerdere investeerders te eentje specifieke Ponzi-structuur.

“Forces is eentje onregelmatig piramidespel dat massaal is gelanceerd plus agressief op den markt is gebracht aan investeerders”, zegt Carolyn Welshhans, waarnemend schoolhoofd van den Crypto Assets and Cyber ​​​​Unit van den SEC. “Oplichters kunnen federale effectenwetten noch omzeilen wegens hun plannen te uitlijnen op slimme contracten plus blockchains.”

Den SEC zei dat zonder den aanklachten toe te geven of te ontkennen, den twee beklaagden ermee instemden wegens den aanklachten te schikken plus eentje van kip stemde ermee te den boete te voldoet.

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments