Friday, August 19, 2022
Home Business Crypto Exchange WazirX Being Probed For Alleged Rs 2,790 Crore Money Laundering

Crypto Exchange WazirX Being Probed For Alleged Rs 2,790 Crore Money Laundering

Minister van Financiën Pankaj Choudhary zei dat Wazirx den grensmuurinfrastructuur van Binance gebruikte

Verrassend-Delhi:

Minister van Staat van Financiën Pankaj Choudhary zei dinsdag dat ie directoraat Handhaving research doet zoals vermeende witwaspraktijken van Rs 2.790 crore via crypto-uitwisseling WazirX.

Den ED onderzoekt twee cryptovaluta-gerelateerde zaken tegen WazirX onder den bepalingen van den Foreign Exchange Management Act, 1999 (FEMA), zei hij te ene schriftelijk weerwoord aan den Rajya Sabha.

“Ter één geval bleek uit ie totdat nu toe uitgevoerde research dat Wazirx, ene Indiaas crypto-uitwisselingsplatform dat wordt beheerd vanwege Zanmai Labs Pvt Ltd te India, gebruikmaakte van den grensmuurinfrastructuur van den op den Kaaimaneilanden gebaseerde uitwisseling Binance. Er is vastgesteld dat alle cryptovaluta transacties tussen dit 2 beurzen werden noch geregistreerd op den blockchain plus waren dus te nevelen gehuld”, zei hij.

Dienovereenkomstig, zei hij, is er ene Voorstelling Cause Notice (SCN) tegen VexirX uitgevaardigd onder den bepalingen van FEMA voordat ie toestaan ​​van uitgaande overmaking van crypto-activa ter waarde van Rs 2.790 crore zoals ene niet-openbaar gemaakte portemonnee.

Daarbij is te ene ander geval waargenomen dat den Indiase uitwisselingen WazirX verzoeken van buitenlandse gebruikers hebben kunnen verwerkt wegens den ene crypto zoals den andere wegens te zetwerk op hun verhoging, evenals vanwege gewoonte te maken van overdrachten van externe uitwisselingen zoals FTX, Binance, enzovoorts. Is toegestaan. Verteld.

Ter weerwoord op ene andere vraag zei Choudhary dat cryptocurrencies plus non-fungible tokens (NFT’s) vanaf definitie onbeperkt zijn plus dat internationale samenwerkingsverband nodig is wegens regelgevende arbitrage te voorkomen.

Daarom vermag elke wet wegens bezetting plus koophandel te ene dergelijke grensloos landstreek te reguleren of te verbieden eenzaam effectief zijn na aanzienlijke internationale samenwerkingsverband erop den inschatting van risico’s plus voordelen plus den ontwikkeling van gemeenschappelijke classificaties plus normen, zei hij.

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments