Friday, August 19, 2022
Home Business Goods And Services Tax (GST) Collections Te July Second Highest Everzwijn, Rise...

Goods And Services Tax (GST) Collections Te July Second Highest Everzwijn, Rise 28 Vanaf Cent Year-On-Year

GST-verzameling te juli bedroeg Rs 1.48.995 crore.

Verrassend-Delhi:

Den inning van den goederen- plus dienstenbelasting te den maand juli worden geregistreerd op Rs 1.48.995 crore, watten 28 procent hoger is dan den overeenkomstige maand vorig klas. Dit is den op één na voornaamst omzet sinds den invoering van GST te 2017.

Overheen ie geheel genomen wasgoed CGST Rs 25.751 crore, SGST Rs 32.807 crore, IGST Rs 79.518 crore (met Rs 41.420 crore geïnd gedurende invoer van koopwaar) plus Cess Rs 10.920 crore (met Rs 995 crore geïnd gedurende invoer van koopwaar). Dat meldt ie ministerie van Financiën te ene verklaring.

Den totale GST-collectie te juni 2022 wasgoed Rs 1,44 lakh crore. Tijdens vijf opeenvolgende maanden waren den maandelijkse GST-inkomsten meer dan Rs 1.4 lakh crore, watten elke maand ene gestage stijging laat zien.

Vitaal is dat voordat ie voorgerecht te den maand april den GST-inkomstenverzameling den Rs 1.5 lakh crore overschreed zoals Rs 1.68 lakh crore.

“GST-inkomsten totdat juli 2022 zijn met 35% gestegen ten opzichte van dezelfde tijdsperiode vorig klas plus toestaan ene veel grotere sprong zien. Dit is ene verhelderend effect van verschillende maatregelen diegene den Raad te ie verleden heeft genomen wegens te zorgen voordat ene betere naleving. Verbeterde rapportage gekoppeld aan geldelijk reparatie heeft op ene consistente ondergrond ene positief effect gehad op den GST-inkomsten.”

Vorige maand werden vijf klas van ie GST-regime voltooid. Den regering is van project wegens te ie hele land ene uniforme belastingheffing te te voeren, overgeschreven van transparantie, verantwoording plus ene eenvoudig registratieproces, via ie GST-belastingstelsel.

GST is met ingang van 1 juli 2017 te ie land ingevoerd plus volgens den bepalingen van den GST (Compensation to States) Act 2017 zijn den staten verzekerd van ene vergoeding voordat ene tijdsperiode van vijf klas voordat eventuele inkomstenderving indien gevolg van den implementatie van GST. worden gegeven.

Wegens den staten schadeloos te stellen, wordt er op voorschrijven items belasting geheven plus wordt ie geïnde bedrag aan belasting gestort te ie Compensatiefonds. Met ingang van 1 juli 2017 wordt ene vergoeding aan den staten betaald uit ie Compensatiefonds.

Tijdens den recente vergadering van den GST-raad te Chandigarh hebben verschillende staten verlenging van den subsidie voordat ten minste ene twee klas, zo noch voordat 5 klas geëist. Hierover moeten nog ene informeel besluiten wordt genomen.

(Dit vertelsel is noch herschrijven doorheen NDTV-personeel plus is vanzelf gegenereerd vanuit ene gesyndiceerde feed.)

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments