Friday, August 19, 2022
Home Tech New Study Explains How Human Brain Developed Differently Than Neanderthals

New Study Explains How Human Brain Developed Differently Than Neanderthals

Experimenten met ratten hebben wetenschappers geholpen via ie identificeren van enkele belangrijke verschillen ter hersenontwikkeling via moderne mensen plus onze naaste verwant, den Neanderthaler. Nadat onze voorouders waren gescheiden van den Neanderthalers, veranderden ruwweg honderdtal aminozuren plus verspreidden zichzelf zoals zowat alle moderne mensen. Den reden achter dit verandering had den wetenschappers te midden van dit alles verrast. Er werden echter zes aminozuurveranderingen gevonden ter drietal eiwitten diegene meegaand zijn via ie afleveren van chromosomen of dragers van genetisch materiaal aan dochtercellen tijdens deling ter onzerzijds vlees.

Onderzoekers van ie Max Planck Instituut voordat Moleculaire Celbiologie plus Genetica ter Duitsland plus ie Max Planck Instituut voordat Evolutionaire Antropologie hebben moderne menselijke varianten ter muizen geïntroduceerd wegens dieper ter den oorzaak te scheppen. Den zes aminozuurposities zijn vergelijkbaar via zowel ratten mits Neanderthalers.

Daarom leverden den muizen eentje proefje voordat wetenschappers wegens den ontwikkeling van ie menselijk brein te bestuderen. “Wij ontdekten dat drietal moderne menselijke aminozuren ter twee eiwitten leiden totdat eentje langere metafase, eentje stadium waarin chromosomen klaar zijn voordat deling, plus resulteren ter minder mankementen wanneer chromosomen wordt afgeleverd aan den dochtercellen van neurale stamcellen. zoals moderne mensen, “, legt geneticus Felipe Mora-Bermudez uit. Hij . Den hoofdauteur van den studie gepubliceerd ter wetenschappelijke vooruitgang,

Wegens te onderzoeken of den set aminozuren ie tegenovergestelde effect heeft via Neanderthalers, introduceerden den onderzoekers voorouderlijke aminozuren ter den hersenstam. Dit zijn kleine orgaanachtige structuren diegene met menselijke stamcellen ter celkweekschalen ter ie laboratorium kunnen wordt gekweekt. Den porties van den hersenen bootsen aspecten van den vroege ontwikkeling van ie menselijk brein na.

Ter dit geval merkte ie team op dat den metafase korter wasgoed, terwijl ie tal mankementen ter den chromosoomverdeling zowel hoger wasgoed. Mora-Bermudez beschreef dat aminozuren verantwoordelijk waren voordat minder mankementen ter den chromosoomverdeling via moderne mensen. “Ie hebben van mankementen ter ie tal chromosomen is veelal geen terdege idee voordat cellen, zoals te zien is via emoties zoals trisomie plus kanker,” zei Mora-Bermudez.


Volg Gadgets 360 . voordat ie laatste technische televisiejournaal plus recensies Twitter, Facebook plus Google Nieuwsbericht. Abonneer jou op onzerzijds YouTube-kanaal voordat den nieuwste video’s overheen gadgets plus technologie.

Samsung Galaxy Z Flip 4 tinten, geïntegreerde opslagopties gespot op officiële webpagina

PayPal-toegang ter Indonesië voorbijgaand hersteld na licentieregels

,

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments