Friday, August 19, 2022
Home Auto Baidu Unveils Autonomous Voertuig Without Steering Wheel

Baidu Unveils Autonomous Voertuig Without Steering Wheel

Ie Chinese zoekmachinebedrijf Baidu Inc. heeft donderdag zijn nieuwe autonome voertuig (AV) onthuld met ene demonteerbaar stuurwiel, plus met plannen wegens ie volgend klas te gewoontes voordat zijn robottaxiservice te China.

Den kosten vanaf maat voordat ie nieuwe specimen zullen wordt verlaagd totdat 250.000 yuan (37.031,55 dollar), vergelijken met 480.000 yuan voordat den vorige mensenleven, zei Baidu te ene verklaring.

“Dit enorme kostenbesparing stelt onzerzijds te staat duizenden AV’s te intact China te te zetwerk”, zei Baidu Chief Executive Robin Li op den Baidu World Conference. Taxi vandaag.”

Ie nieuwe voertuig zullen autonome niveau 4-mogelijkheden hebben diegene geen menselijke tussenkomst vergen, daar den automaat 8 lidars plus 12 camera’s heeft. Lidars zijn detectiesystemen vergelijkbaar met radar, diegene gepulseerd laserlicht gewoontes te positie van radiogolven.

Ie concern heeft den producent van ie nieuwe specimen noch bekendgemaakt.

Elon Musk, CEO van Tesla, zei op ene conferentie met investeerders te april dat ie concern ernaar streeft wegens te 2024 te par met den serieproductie van zijn Robotaxi zonder stuurwiel of pedalen, plus voorspelde dat den rit van Robotaxi meer zullen zijn dan ene buskaartje.

Waymo van Alphabet Inc. onthulde vorig klas zowel ene robotaxi zonder stuurwiel plus zegt van project te zijn zijn “volledig autonome voertuig” den komende jaren te den VS uit te wentelen.

Autofabrikanten plus technologiebedrijven overheen den hele wereld wachten echter nog steeds op goedkeuring van den regelgevende instanties wegens zulke voertuigen te den werkelijke wereld te te zetwerk.

Tijdens den conferentie zei Li Zhenyu, senior vice-president van Baidu, dat ie voertuig zonder stuurwiel den weg op zullen gaan zodra den Chinese autoriteiten ie hadden goedgekeurd, eraan toevoegend dat ie rijvermogen van Baidu’s nieuwe AV ene capabel zijn wasgoed met 20 klas ervaring. .

Baidu, diegene zijn zelfrijdende maat Apollo lanceerde, opgericht te 2017, is ene van den vele bedrijven te China diegene ernaar streven ie reguliere gewoonte van autonome voertuigen ene werkelijkheid te maken.

Totdat zijn rivalen op dit streek behorend Toyota Motor plus om Viride gesteunde Pony.AI, diegene investeringen heeft ontvangen van Nissan Motor plus Guangzhou Automobile Group.

Baidu’s robottaxi-service Apollo Go heeft sinds den lancering te 2020 meer dan 1 miljoen te 10 Chinese steden geĆ«xploiteerd plus Baidu zei te april dat ie robotica’s moest verwedden zonder mensen aan ie stuurwiel op den openbare weg te Peking.

($ 1 = 6.7510 Chinese Yuan Renminbi)

(Rapportage om Yingzi Yang plus Brenda Goh; redactie om Chizu Nomiyama plus Stephen Coates)

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments